2019 ŞUBAT DÖNEMİ SPK EĞİTİM SEMİNERİ

2019 ŞUBAT DÖNEMİ SPK EĞİTİM SEMİNERİ

2019 ŞUBAT DÖNEMİ SPK EĞİTİM SEMİNERİ

 

 Başvurular www.turkiye.gov.tr (e-Devlet) üzerinden SPK linkine ulaşarak yapılacaktır.

1. Eğitim Seminerine Katılmak İçin Başvurabilecekler

a- İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret, İşletme ve Ekonomi ve Finans bölümlerinin, üçüncü ve dördüncü sınıfında okumakta olan öğrenciler ile başvuru tarihinde ikinci sınıftan üçüncü sınıfa, üçüncü sınıftan dördüncü sınıfa geçtiklerini belgeleyen öğrenciler, b-Halen Yüksek Lisans öğrencisi olup 2017 yılında lisansdan mezun olan öğrenciler başvurabilir. Her öğrenciye bir kez seminere katılma hakkı tanınır.

2. Seminer Dönemi, Seminer Süresi ve Başvuru Tarihleri

Seminer programı 28 Ocak 2019 – 1 Şubat 2019 ve 4 Şubat 2019 – 8 Şubat 2019 tarihleri arasındaki 5’er işgünlük sürede sabah ve öğleden sonra grubu olmak üzere ders anlatımı ve örnek olay incelemesi şeklinde düzenlenecektir. 

a. Başvurular, sadece e-Devlet üzerinden alınacaktır. İnternet başvuruları, www.turkiye.gov.tr adresinde 17.12.2018 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak ve 28.12.2018 Cuma günü saat 24.00'e kadar devam edecektir.

b. Kontenjan fazlası başvuru olması durumunda adaylar arasında elektronik kura çekilecek ve sonuçlar 02.01.2019 tarihinde www.turkiye.gov.tr adresinde TC kimlik numarası ile sorgulanabilecektir. Adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

c. 02.01.2019 tarihinde çekilecek kurada ismi çıkan adayların seminere katılma haklarının iptal edilmemesi için 06.01.2019 Pazar günü saat 24.00’e kadar e-Devlet üzerinden katılım durumlarını bildirmeleri gerekmektedir. 

d. 06.01.2019 tarihine kadar katılım durumlarını bildirmeyen adayların başvuruları ve seminere katılma hakları iptal edilir. Seminere katılamayacağını bildirenler ile başvurusu iptal edilen adayların yerine, kontenjanın doldurulması amacıyla elektronik başvuruda bulunanlar arasından yeniden adaylar belirlenir ve 08.01.2019 tarihi itibariyle www.turkiye.gov.tr adresinde TC kimlik numarası ile sorgulanabilir.

e. Seminerlere katılacağını bildirmesine rağmen gerekçesiz olarak seminere gelmeyenlerin hakkı başka bir döneme devredilemez ve diğer adayların şansını azaltma nedeni ile tekrar başvuru yapmaları engellenir.

f.  Seminer için başvuran adayların adli sicil sorgulamaları Kurulumuz tarafından yapılacaktır.

3. Seminerin Yapılacağı Yerler:  

     Seminer;

* Sermaye Piyasası Kurulu'nun Ankara merkez binasında (Eskişehir Yolu 8. Km No:156 / 06530 Çankaya/Ankara [Orta Doğu Teknik Üniversitesi karşısı])

İstanbul Temsilciliği'nde (Harbiye Mahallesi, Askerocağı Caddesi No:15 Şişli/İstanbul [İnönü Stadyum’u arkasında Süzer Plaza]) yapılacaktır.

Ulaşım ve konaklama hususları öğrencilerin sorumluluğundadır. Okullarından/işyerlerinden izin alacak veya seminer süresince yurtta kalacak kişiler, katılım durumlarını bildirdikten sonra seminere kabul edildiklerine ilişkin bir belgeyi e-Devlet üzerinden alabileceklerdir.

* SPK’nın yurda yerleştirme, hangi yurtta kalınabileceği, yurt ücretleri, ulaşım vb. konularda bilgisi ve yapabileceği bir şey yoktur.

4. Devamsızlık:

Seminer dönemi boyunca her gün yoklama alınır ve mazeret bildirmek koşuluyla seminere 1 gün devamsızlık hakkı bulunmaktadır. 5 iş günü süren seminere 2 gün gelmeyen adaylara “Katılım Belgesi” (Sertifika) verilmez.

5. Seminerle ilgili sorular için egitimsemineri@spk.gov.tr adresine e-posta gönderilebilir veya (312) 292 82 68 numaralı telefon aranabilir. Ayrıca UTİ Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz YILDIRIM’dan bilgi alınabilir.


  • 12 Aralık, 2018