2. Girişimci Kadınlar Zirvesi Gerçekleştirildi.

2. Girişimci Kadınlar Zirvesi Gerçekleştirildi.
  • 19 Mart, 2019
2. Girişimci Kadınlar Zirvesi Gerçekleştirildi.

Genç Girişimciler kulübü bu yıl 2.sini düzenledikleri Geleceğin Kadın Girişimcileri Zirvesi 19 Mart saat 15.00 da İşletme Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Berfin Bolat ve Gazeteci-Sunucu Ceren Şahin'in konuk olduğu programda açılış konuşması Genç Girişimciler Kulübü Başkan Yardımcısı Özge Yandı tarafından yapıldı. 
Özge Yandı konuşmasında şu ifadelere değindi: 
"Genç Girişimciler Kulübü olarak  2’incisini gerçekleştirdiğimiz Geleceğin Kadın Girişimcileri Zirvesi’ni 19 Mart’ta yapılmasının en temel sebebi aslında yine farkındalık yaratmak. Zira 8 Mart günümüz gerçekliğinde mücadele pratiklerinden ayrı daha popülist bir yaklaşımla ele alınıyor. Kutlamalar yapılıyor, pastalar, börekler yeniliyor. Ama aslında olması gereken şey bu değil. Yaşadığımız erkek egemen toplum içerisinde kadınların özellikle girişimci kadınların yaşadıkları ciddi sorunlar var. Bizler emekçi kadınlar gününün değer ve önemine farkındalık sağlamak, kadınların yalnızca 8 Mart’ta popülist yaklaşımlarla hatırlanmasını değil hayatın genelinde eşitlikçi bir ortamda fırsatlar yakalayabilmesi adına etkinliğimizi 19 Mart’ta gerçekleştirdik."

Etkinliğin konukları Berfin Bolat ve Gazeteci-Sunucu Ceren Şahin'in sosyal girişimcilik ve toplumda kadın konularında sunumlarını gerçekleştirdikleri programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla HARPUTLU, Mühendislik ve İşletme Fakültesinden Öğretim Üyeleri ve İdari personeller de iştirak etti. 

Konuşma sonunda Kütüphane ve Dokümantasyon Şube Müdürü Meryem PINARBAŞI tarafından konuklara plaket takdim edildi.