İşletme Fakültesinde YGS Provası

İşletme Fakültesinde YGS Provası
  • 27 Şubat, 2017
İşletme Fakültesinde YGS Provası

Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi son sınıf öğrencilerinin sınav kaygısını gidermek, moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi prova yapıldı.

Hüseyin Girenes Fen Lisesi ile Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya İşletme Fakültesinde gerçekleştirilen YGS provasına 98 lise son sınıf öğrencisi katıldı. Birebir YGS kurallarının uygulandığı sınavda öğrencilerin sınav stresini atmaları, sınav kaygısını gidermek, moral ve motivasyon olması hedeflendi. Sıkı bir güvenlik kontrolünden geçerek sınıfa alınan öğrenciler için bu yıl ilk kez uygulanan saat 09.45’de sınıfta olma kuralı da atlanmadı.

12 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS öncesi tüm lise son öğrencilerinin aynı atmosferi hissedip yaşamaları adı altında bugün farkındalık oluşturduklarını aktaran Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Hüseyin Girenes Lisesinin son sınıf öğrencileriyle Alanya Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesinin amfilerinde YGS provası gerçekleştirdiklerini söyledi.